ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 65€
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: CAW000246

Σταυρός από λευκό χρυσό 18K με διαμάντια μπριγιάν

Ποσότητα

720,00 €
Άμεσα διαθέσιμο

Περιγραφή & Χαρακτηριστικά

Οδηγός αγοράς

Σταυροί βάπτισης και γάμου από χρυσό και διαμάντια. Κλασικοί ή μοντέρνοι, σε iconic σχέδια που ξεχωρίζουν, θα γίνουν τα αγαπημένα σας κοσμήματα
Λευκός χρυσός 18Κ
Διαμάντια κοπής μπριγιάν 0.16ct
Διαστάσεις σταυρού: Ύψος 1.8εκ. | Πλάτος 1.3εκ. Μήκος αλυσίδας 45εκ.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Κόστος Αποστολής: Για αγορές άνω των 65€ τα έξοδα αποστολής είναι δωρεάν σε όλη την Ελλάδα. | Για αποστολές κάτω των 65€ τα έξοδα αποστολής είναι 2,50€. Για πληρωμή με αντικαταβολή η επιπλέον χρέωση είναι 1€.
Χρόνος Παράδοσης: 3 έως 6 εργάσιμες ημέρες για αποστολές σε Αττική, Θεσσαλονίκη και μεγάλα αστικά κέντρα. | 4 έως 6 εργάσιμες ημέρες για αποστολές στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μπορείτε να κάνετε την επιστροφή σας μέσα σε 30 ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία που αναγράφεται στην κάρτα εγγύησης και εφόσον το προϊόν πληροί τις προϋποθέσεις επιστροφής.

KEEP IN TOUCH

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας!

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε
Τηλ.: 210 36 39 913
Ε-mail: [email protected]
Ώρες λειτουργίας: 9:00 - 17:00

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ

Οι απαντήσεις στις πιο συχνές απορίες σας
Μάθετε τα πάντα σχετικά με τις υπηρεσίες και τη λειτουργία του e-shop.

Diamonds

Οδηγος αγορας για διαμαντι & μονοπετρο

Μοναδικής ομορφιάς και εκτυφλωτικής λάμψης, το διαμάντι παραμένει η πιο διαχρονική επένδυση κομψότητας και η ιδανική πέτρα για το εμβληματικότερο κόσμημα στη συλλογή μιας γυναίκας! Σύμβολο της αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης, το μονόπετρο έχει ταυτιστεί με το διαμάντι, τον πιο πολύτιμο από τους πολύτιμους λίθους, χάρη στην εξαιρετική λάμψη, σπανιότητα και αντοχή του - στην κλίμακα Mohs, η οποία χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της σκληρότητας των υλικών, το διαμάντι κατέχει την υψηλότερη θέση της πιο σκληρής φυσικής ουσίας στη Γη. Η εμπορική αξία ενός διαμαντιού διαμορφώνεται από τα “4Cs”, τις τέσσερις ιδιότητες που καθορίζουν το μέγεθος και την ποιότητά του και οι οποίες πιστοποιούνται από αναγνωρισμένα γεμολογικά ινστιτούτα. Το GIA (Gemological Institute of America) θεωρείται ένα από τα εγκυρότερα ινστιτούτα πιστοποίησης, με τις κλίμακές του να έχουν καθιερωθεί παγκοσμίως ως τα επικρατέστερα συστήματα κατάταξης.

Carat ΚΑΡΑΤΙ
Clarity ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ
Color ΧΡΩΜΑ
Cut ΚΟΠΗ

Το καράτι αποτελεί τη μονάδα μέτρησης βάρους των διαμαντιών, όπως και κάθε πολύτιμου λίθου. Αντιστοιχεί σε 0,2gr (1/5 του γραμμαρίου) και υποδιαιρείται σε 100 εκατοστά.
Ήξερες ότι: Η λέξη "καράτι" προέρχεται από την ελληνική λέξη κεράτι για τους σπόρους του χαρουπιού (ξυλοκέρατου - Ceratoniasiliqua), οι οποίοι διακρίνονται για την σχετική ομοιομορφία του μεγέθους τους και έχουν την ιδιότητα να διατηρούν το βάρος τους αναλλοίωτο στα 0,2γρ., ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

Τα φυσικά διαμάντια είναι το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας έκθεσης του καθαρού άνθρακα σε συνθήκες τεράστιας θερμότητας και πίεσης στα βάθη της γης. Αυτή η διαδικασία οδηγεί σε μια ποικιλία εσωτερικών χαρακτηριστικών που ονομάζονται εγκλείσματα (inclusions) και εξωτερικών που ονομάζονται κηλίδες (blemishes).
Η ιδιότητα Clarity αφορά ακριβώς στην παρουσία των συγκεκριμένων “ατελειών” σ’ ένα διαμάντι. Η αξιολόγηση της καθαρότητας, που γίνεται με μεγέθυνση 10x και ειδικό φωτισμό, εξετάζει τον αριθμό, το μέγεθος, τη φύση και τη θέση τους και αναλόγως κατατάσσει τα διαμάντια σε 11 κατηγορίες, με ανώτερη την F (Flawless), δηλ. χωρίς καμία ατέλεια.

Όσο κατεβαίνουμε κατηγορίες, η εμφάνιση των εγκλεισμάτων και των κηλίδων γίνεται πιο ορατή, πάντα με μεγέθυνση 10x, και ειδικότερα στις 3 τελευταίες υποκατηγορίες I1, I2 & I3, γνωστές και ως πικέ (piqué), ενδέχεται να αφαιρεί από τη διαφάνεια και τη λάμψη.

Τα διαμάντια μπορεί να είναι από άχρωμα έως ελαφρά κίτρινα, με το “τέλειο” διαμάντι να μην έχει καμία χροιά χρώματος όπως μια σταγόνα νερό. Η σχετική κλίμακα της GIA αξιολογεί, συνεπώς, την απουσία χρώματος και εκτείνεται από το γράμμα D, που αντιστοιχεί στο πιο “άχρωμο” διαμάντι, έως το Z για τα πιο “κίτρινα” διαμάντια.

Useful tip: Τα διαμάντια της κατηγορίας Z δεν συγκαταλέγονται στα fancy diamonds που είναι φυσικά χρωματισμένα διαμάντια με αποχρώσεις πέραν της παραπάνω κλίμακας -πιο έντονο κίτρινο, καφέ, μαύρο, ροζ, μωβ, μπλε, πράσινο, κόκκινο - και αξιολογούνται με διαφορετικά κριτήρια.

Συχνά η κοπή ταυτίζεται λανθασμένα με το σχήμα του διαμαντιού. Στην πραγματικότητα περιλαμβάνει όλες τις επιμέρους διαδικασίες της κατεργασίας του, οι οποίες καθορίζουν πόσο καλά οι έδρες του αλληλεπιδρούν με το φως και, κατ’ επέκταση, τη λάμψη του. Η κοπή ενός διαμαντιού είναι καθοριστικής σημασίας. Απαιτείται ακριβής καλλιτεχνία για τη διαμόρφωση της πέτρας, ώστε οι αναλογίες, η συμμετρία και το βερνίκι να επιτυγχάνουν την υπέροχη διάχυση του φωτός που μόνο ένα διαμάντι μπορεί να προσφέρει. Ειδικότερα για την κλίμακα της στρογγυλή κοπή μπριγιάν με τις 58 φασέτες /έδρες -57 αν εξαιρεθεί το culet- που κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά διαμαντιών, η GIA υπολογίζει τις αναλογίες των εδρών που επηρεάζουν την άνω κάτοψη του διαμαντιού. Οι αναλογίες αυτές της επιτρέπουν να αξιολογήσει ποιο είναι το καλύτερο κάθε φορά σχήμα κοπής, μελετώντας σε τι βαθμό η αλληλεπίδρασή του με το φως επιτυγχάνει τα επιθυμητά οπτικά χαρακτηριστικά:

  • Brightness (Λάμψη): Το εσωτερικό και εξωτερικό λευκό φως που αντανακλάται από το διαμάντι.
  • Fire (Φωτιά): Η διασπορά του λευκού φωτός σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.
  • Scintillation (Λαμπύρισμα): Η ποσότητα σπινθηρίσματος που παράγει ένα διαμάντι και το σχέδιο των φωτεινών και σκοτεινών περιοχών που προκαλούνται από τις αντανακλάσεις μέσα στο διαμάντι.

Η κλίμακα που προκύπτει περιλαμβάνει 5 κατηγορίες, από την Excellent έως την Poor, και αξιολογεί επίσης την αναλογία του βάρους σε σχέση με τη διάμετρο, την αντοχή, που επηρεάζεται από το πάχος της ζώνης (girdle), την ποιότητα της στίλβωσης κα τη συμμετρία.

Πέραν της στρογγυλής κοπής μπριγιάν (round brilliant cut), τα πιο αναγνωρίσιμα σχήματα είναι τα oval, marquise, pear-shaped (σχήμα αχλαδιού), heart-shaped (σχήμα καρδιάς), emerald και princess cut.

Πως θα επιλεξετε το δικο σας μονοπετρο

Η αγορά ενός ποιοτικού μονόπετρου βασίζεται παραδόξως σε 3C, όχι 4, καθώς μόνο η κοπή, η καθαρότητα και το χρώμα καθορίζουν την ποιότητα του διαμαντιού, με την κοπή να θεωρείται η πιο σημαντική. Τα καράτια επηρεάζουν μεν την τιμή, αλλά αφορούν αποκλειστικά στο μέγεθος κι αυτό είναι προσωπική σας επιλογή.
Useful tip 1: Όσον αφορά την καθαρότητα, βεβαιωθείτε ότι το διαμάντι σας δεν έχει ορατά εγκλείσματα. Μια επιλογή μεταξύ των βαθμίδων VS2 και SI1 θεωρείται γενικά ασφαλής.
Useful tip 2: Για την επιλογή του χρώματος ισχύει ότι οι χρωματικές διακρίσεις μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών είναι συχνά ανεπαίσθητες και ορατές μόνο σε ένα έμπειρο μάτι, παρόλα αυτά, επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα και την αξία ενός διαμαντιού. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα διαμάντια των κατηγοριών G και H δεν είναι εμφανώς χρωματισμένα. Ο λευκός χρυσός 18Κ είναι αυτός που επηρεάζει λιγότερο το χρώμα του διαμαντιού, ενώ αν έχετε σκοπό να επιλέξετε κίτρινο χρυσό, μπορείτε στη σκάλα του χρώματος να κατεβείτε μέχρι το Κ.
Η Li-LA-LO, με κάθε αγορά μονόπετρου, εγγυάται για την εξαιρετική ποιότητα του κοσμήματος, ενώ η πλούσια συλλογή που διαθέτει μπορεί να ικανοποιήσει απόλυτα κάθε επιθυμία.